Qui som



La plataforma Educació Lliure de Racisme és un espai que ajunta persones a títol individual, vinculades a entitats, moviments socials i/o sindicats que creuen imprescindible treballar per eradicar les actituds racistes i xenòfobes creixents en el nostre entorn.
Malgrat és responsabilitat de totes contribuir a generar una societat igualitària on no hi càpiguen cap mena d’exclusions, creiem que el rol que hi tenen els centres educatius en aquesta tasca és cabdal. Per això el nostre eix de treball apunta especialment a les polítiques que aplica el Departament d’Ensenyament que, ara per ara, no són favorables a generar un clima integrador.  D’aquesta manera sorgeixen situacions de racisme fomentades per les institucions. Sense anar més lluny, es dóna una clara segregació escolar denunciada pel Síndic de Greuges que parteix del sistema de matriculació de l’alumnat que es dissenya des de l’administració educativa.


Un dels valors de la plataforma és que es tracta d’una iniciativa que parteix de la ciutadania que comparteix l’objectiu comú de transformar la societat a partir de l’educació i en vol ser partícip establint un espai tant de generació de recursos com de denúncia quan es generin situacions de racisme.


Des Educació Lliure de Racisme es vol vincular a les persones que ja estan treballant o s’hi volen posar per contribuir a crear una societat veritablement integradora, també des de l’àmbit educatiu.